Alkoholrådgivning kan også være gratis.

3 tegn på, at du har brug for alkoholrådgivning

Det kan være svært at erkende, at man har brug for hjælp til sine problemer med alkohol. Først og fremmest fordi, der ikke er noget klar grænse for, hvornår man er alkoholiker eller hvornår de problemer, man har med alkohol er store nok til, at de skal løses. Som udgangspunkt kan et alkoholproblem aldrig være for småt til alkoholrådgivning, men her er et par tegn, du kan lede efter, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har et problem eller ej.

Sådan ved du, om du har brug for alkoholrådgivning

Der er blandt andre tre ting, du kan lede efter, når du skal finde ud af, om du har et så stort problem med alkoholiske drikke, at du skal i behandling og til alkoholrådgivning.

Det første du kan kigge efter er, om din krop har nogle fysiske abstinenser. Det vil altså sige, at du kan mærke på din krop, rent fysisk, når du i flere timer ikke har drukket alkohol. Du vil typisk kunne mærke det igennem en træng til at drikke alkohol. Kan du mærke en fysisk afhængighed, er der i meget høj grad grundlad for, at du bliver rådgivet omkring dit alkoholforbrug.

Hvis ikke du kan mærke en fysisk abstinens, kan du måske mærke en psykisk abstinens eller afhængighed til alkohol. Det vil typisk vise dig igennem angstanfald, depressioner og så videre. Du kan også fra fødsel få anlæg til at blive alkoholiker, hvilket vil gøre din psykiske styrke væsentligt svagere.

Sidst men ikke mindst kan du mærke det på dine omgivelser. Er de bekymrede for dig eller spørger ind til dit alkoholforbrug, er der i ni ud af ti et problem at gribe fat om. Har du alle tre tegn, skal du helt sikker søge rådgivning hurtigst muligt.