Alkoholafhængighed i tal.

Alkoholafhængighed skyld i store helbredsproblemer

I Danmark er vi kendt for at drikke mange øl og meget spiritus, og det viser sig meget hurtigt, hvis man kigger på de tal, der afslører, hvor mange danskere med en alkoholafhængighed, der findes. Grundet en lang tradition for at drikke mange øl til fester, har vi slået rekord i mange år på, hvor meget man kan drikke. Desuden er Danmark en af de steder, hvor man begynder med at drikke alkohol i en meget ung alder, hvilket for mange er starten på sociale problemer og alkoholmisbrug. Det betyder, at alkoholforbruget per indbygger, har ført til nogle skræmmende statistikker på området.

  • Hver tiende dansker drikker for meget
  • Vi har klart det største forbrug af spiritus og øl i Europa
  • Der sker mange færdselsdrab, som er grundet af en for høj promille
  • Den store grad af alkoholafhængighed koster den danske stat rigtig mange penge
  • Mange danskere får sygdomme grundet et højt forbrug af øl og spiritus

Så slemt står det til med danskernes alkoholafhængighed

Graver man dybere ned i disse statistikker, taler de et meget tydeligt sprog. En direkte sundhedsskadeligt tendens breder sig i Danmark. Det betyder, at hver tiende dansker drikker for meget. Af denne grund topper vi listen, når det kommer til, hvem der drikker mest i Europa. Hvor nabolande som Norge og Sverige har et alkoholforbrug, der ligger på cirka 4,5-5 liter ren alkohol per indbygger, har vi I Danmark et, der nærmer sig de ti. Vi drikker altså dobbelt så meget som vores naboer.

Det fører også til, at flere danskere direkte dør eller får slemme sygdomme, fordi de drikker for meget.  Minimum 60.000 danskere har forældre, som har været indlagt med en sygdom, som skyldes alkoholmisbrug. Ligeledes sker der årligt en forøgelse af trafikdrab, som er relateret til spiritus og øl. Derfor er der stort behov for, at man bliver bedre til at behandle de danskere, der har en alkoholafhængighed.

Se om du har symptomer på alkoholafhængighed eller alkoholmisbrug her