Ergonomiske kontorstole

De rigtige kontorstole holder din ryg sund og rask

En ny undersøgelse viser, at vi sidder ned i en tredjedel af hverdagen, når vi for eksempel er på arbejde, i skole eller spiser mad. Det sted, hvor mennesket gennemsnitligt bruger mest tid siddende, er på kontoret. Derfor kan de forhold, der er på arbejdspladsen, være helt afgørende for den enkeltes fremtidige sundhed. Her er stolene på kontoret ikke mindre vigtige, og man bør derfor overveje godt og grundigt, hvad man skal vælge, inden man køber møbler til kontoret.

Ergonomiske kontorstole kan gøre forskellen

Skal man på udgik efter sundere kontorstole, der ikke vil skade helbredet, hverken på kort eller lang sigt, kan det på det kraftigste anbefales at lede efter det, der hedder ergonomiske stole. Denne betegnelse dækker over den slags møbler, der har medregnet de mange fysiske konsekvenser, en stol kan have.

Kig efter kontorstolens materiale og form, når du skal vælge

Som udgangspunkt er der to ting, der er afgørende, når man skal finde ud af, om den kontorstol, man er på udgik efter, er den rette til at dække de fysiske krav, der stilles fra kroppen. Først og fremmest kan man kigge på, hvilke materialer den enkelte stol er lavet af. Af den udelukkende lavet af plastik, vil den ofte ikke være behagelig for kroppen. Er den derimod lavet af et blødt og fleksibelt stof, der indretter sig efter ryggen, er den helt sikkert bedre for den enkeltes sundhed og helbred.

En anden ting, der kan være lige så vigtig, er den enkelte stols form. Mange kontorstole har indbyggede støtteelementer, der gør, at de steder, hvor man ellers vil belaste kroppen, når man sidder end, er støttet i en sådan grad, at det er sundt for kroppen. Det kan for eksempel være igennem indbyggede støttepuder til lænden og andre zoner. At vælge den rette stol vil ikke kun sikre dig et sundt og længere liv, det vil også spare dig for mange helbredsmæssige problemer fremover.