Hvornår har katte eller killinger behov for en ormekur?

Hvor ofte skal jeg give min kat ormekur?

Vi kender alle nogen, der er rigtig glade for katte. De fleste af os ser også katte i vores hverdag. Netop det siger noget om, at katte kommer rundtomkring. Det betyder desværre også, at de er meget modtagelige overfor diverse flåter, orme og så videre, der kan få en betydning for kattes sundhed. Katteejere skal derfor være meget opmærksom på, hvad katte kan have fanget, når de har været ude at lege. De kan have været rendt ind i alverdens bakterier, der gør, at man ofte må en tur til dyrlægen for at få en nærmere undersøgelse. Her vil en ormekur til din kat ofte være svaret. Men da katte kan udvikle resistens mod ormekurene, har disse været receptpligtige siden 1999.

Bivirkninger ved en ormekur til katte

Det er samtidig også forskelligt, hvilke bivirkninger katte har overfor denne behandling. Noget man gerne helt eller delvist vil undgå. Der findes udover de receptpligtige ormekure ét middel på det danske marked. Verm-X. Det er et kosttilskud baseret på naturlige ingredienser, der aktivt modvirker orm i tarmsystemet hos killinger og voksne katte. Det er anbefalet at alle katteejere prøver midlet, da empirien viser, at det er meget effektivt.

Det er ikke let at sige, hvor ofte man skal give katten en kur. Generelt hedder det sig at killinger er mere modtagelige for smitte end katte, der er lidt ældre. Mere specifikt kan det ikke gøres, og det er derfor vigtigt at tænke over, hvor mange katte der lever sammen, og hvor megen omgang de har med andre katte.

Det viser sig også, at hygiejnen er vigtig i forbindelse med forebyggelse af orm. Det betyder, at katten skal have en daglig rengjort kattebakke og ellers bare rene omgivelser.

Mennesker kan smittes af kattens spolorm. Dyrenes orm er dog afhængige er stof fra dyr, og de vil derfor ikke kunne færdigudvikle sig hos mennesker, hvorfor det ikke vil kunne føre til sygdom. Der er dog alligevel grund til at holde forekomsten så minimal som mulig, særligt hvis der også er børn i husstanden. Børn har nemlig ofte en meget nær kontakt med husdyr. Har du mistanke om at din kat eller killing har fået orm så anbefaler vi at kontakte din dyrlæge for en nærmere undersøgelse. Hermed finder du ud af om en ormekur til din kat er den bedste løsning.