De rette ergonomiske kontormøbler kan forebygger skader i ryg og læn.

Styrk kroppen med hjælp fra dine kontormøbler

Overvægt er, ifølge mange eksperter, en af de største trusler mod vores samfund. Og i takt med, at flere og flere danskere bliver overvægtige, så stiger behovet også for motionsformer, der ikke kræver den helt store indsats, men som dog kan hjælpe din krop med fortsat er være sund og rask. Kontormøbler er ikke en motionsform, men de kan faktisk også hjælpe din krop.

Mange danskere, der er ansatte på kontorer rundt om i landet oplever gener og tiltagende smerter i lænd og ryg, i kraft at, at der ikke er nogen variation for kroppen. Rygraden har ikke godt af at være fastlås i samme stilling i længere tid ad gangen. Her kan kontormøbler som en ergonomisk kontorstol eller et hæve sænkebord være med til at aflaste din ryg og lænd.

Sådan kan dine kontormøbler holde dig i gang

Det er faktisk meget nemt at styrke kroppen i løbet af en arbejdsdag, blot med hjælp af nogle få øvelser eller de rette møbler på kontoret. En ergonomisk kontorstol adskiller sig fra de normale ved, at stolen er designet til at forme sig efter din krop, selvom du skifter stilling i løbet af dagen. I stedet for, at du skal forme dig efter stolen, så former stolen sig altså efter dig. Arbejd også med, hvordan du sidder med din mus. Find ud af, hvor langt fra eller tæt på kroppen, som du synes er mest behagelig. Hvis du spænder for meget i skulderene, når du arbejder med musen, kan spændingerne fortsætte op til nakken og hovedet,

I stedet for den samme højde på dit hæve sænkebord, så kan det være en både nem og effektiv måde at lave lidt ”let” motion på kontoret, hvis du justerer højden og arbejder stående i en times tid ad gangen. Du kan både træne dine muskler ved hjælp af squats, ved at stå på tærer og vippe od og ned og du kan styrke balancen ved at stå på et ben. Alt dette behøver ikke at tage mere end en halv time sammenlagt, men alligevel kan det hjælpe din krop i fremtiden, hvis det bliver til en god vane på jobbet.

Der er altså mange måder, som dine kontormøbler kan hjælpe din krop og din sundhed i løbet af dagen. Det er blot op til dig, og hvor meget aktivitet du ønsker.