Hæve sænke skriveborde holder dig sund

Sæt din sundhed i centrum med dette skrivebord

Mange arbejdspladser har stort fokus på, at deres ansatte arbejder under de bedst mulige forhold. Det siger sig selv, at de også er interesserede i, at medarbejderne ikke bliver syge af at gå på arbejde. Et af de store fokusområder, som har været meget omtalt gennem de senere år, er de arbejdspladser der har store kontorområder, der huser massere af ansatte, der hver dag sidder foran deres computer i mange timer. Det er ofte disse ansatte, der oplever at pådrage sig arbejdsskader, fordi de ikke bliver stimuleret, mens de arbejder.

En af løsningerne kunne være at vælge det rigtige skrivebord. Hæve-/sænkeborde er af mange blevet udråbt som et must for kontorarbejde, fordi de har mulighed for at variere højden på deres bord i løbet af dagen. I praksis betyder det egentlig, at hvis du får lyst til at stå op og arbejde, så kan du i princippet gøre det. På den måde bliver du ikke låst fast i én position, som typisk er det der sker, når skaden langsomt bliver udviklet.

Et andet fokusområde kunne være hvilken kontorstol, som man sidder på i løbet af dagen. Det er vigtigt, det er en, der giver noget stabilitet, så man ikke sidder og ’falder sammen’ mens man arbejder. Hele problematikken omkring valg af kontorstol bliver dog mindre vigtig, når man med et ergonomisk hæve/sænke skrivebord kan sørge for, at man kan variere ens arbejdsposition. Det stiller alt andet lige mindre krav til stolens funktionalitet, når man blot kan ændre på bordet.

Der findes mange forskellige udgaver af de populære skriveborde, der er fast inventar på efterhånden rigtig mange arbejdspladser. Specielt steder, hvor der er flere forskellige ansatte, der arbejder ved det samme bord i løbet af en dag, er skrivebordet helt genialt. Ofte er prisen for ergonomi også i en højere ende, hvorfor du evt. kan overveje et brugt skrivebord, hvor der ofte kan spares flere tusinde.