Konsekvenser som alkoholmisbruger

To konsekvenser, du nok ikke vidste fandtes som alkoholmisbruger

Der kan være mange sundhedsproblemer, hvis man er afhængig af alkohol. Mange kender til, hvordan alkohol kan skade leveren og naturligvis den virkning, som alkohol kan have på vores balance, humør og evne til at vurdere. Mange danskere ved dog ikke at et længerevarende alkoholproblem kan have store indvirkninger på ens hormoner, og at et alkoholmisbrug kan skade et foster meget.

Alkoholmisbrug påvirker hormoner

Når man drikker for meget alkohol, har det en lang række konsekvenser for ens hormoner. Først og fremmest vil et alkoholmisbrug føre, at mængden af det såkaldte antidiuretiske hormon vil falde, mens urinproduktionen vil stige. Ligeledes vil produktionen af det mandlige kønshormon, testosteron, falde.

Et alkoholforbrug kan også føre til, at koncentrationen af stresshormonet kortisol øges. I sammenhæng med faldet i testosteron betyder det, at man over tid kan nedbryde muskelmasse. Det påvirkede stressniveau kan ligeledes føre til, at man får uregelmæssig hjerterytme.

Ydermere påvirkes blodsukker niveauet, da alkohol indeholder insulin. Er man alkoholmisbruger og diabetiker, skal man altså være ekstra opmærksom, hvis man skal sørge for at holde sig sund og rask igennem livet.

Gravid som alkoholmisbruger er skadeligt

Det er i det hele taget dumt at drikke alkohol, hvis man er gravid, da den mindste mængde alkohol kan påvirke dit barn. Herfor kan man argumentere for, at man skal tænke sig godt og grundigt om, uanset hvilken medie alkohol, man tænker på at indtage. Er du alkoholmisbruger og gravid, er det derfor vigtigt at du hurtigt erkender dit problem og kommer i behandling, for at undgå skader på dit foster.

Risikoen for, at der kommer koncentrationsproblemer og indlæringsvanskeligheder er desuden væsentligt større, desto mere alkohol, man drikker. Det bør derfor overvejes ekstra meget at gå i alkoholbehandling, hvis man bliver gravid, mens man har et problem med øl eller spiritus. Kommer man ikke i behandling, kan man ende i en endnu mere besværlig situation. Alkoholbehandling i alle stadier er mulig, hvis man blot opsøger den rette hjælp.

Læs også denne artikel om hvordan misbrug ødelægger kroppen.